Slovinec nebyl po dojezdu nedělního závodu zklamaný a dokázal ocenit výkon konkurentů: Jumbo-Visma opět prokázal, že je nejsilnějším týmem. Zvítězili zaslouženě. Já sám jsem se ve stoupáních cítil velmi dobře. Společně s Timem Wellensem jsem byl asi nejsilnější, ale bohužel ne vždy vyhrává ten nejlepší. Zahráli to chytře. 

Nizozemský tým byl rozhodně nejaktivnější v obou víkendových závodech, v KBK zaútočili už 100 kilometrů před cílem na bočním větru a chvíli poté ve stoupání unikla trojice jejich jezdců. Mohorič byl jedním z mála, kdo dokázal reagovat a v dalším strmém výjezdu na kostkách dokonce s Wellensem trochu odskočili Tiesji Benootovi a Nathanu Van Hooydonckovi. Jenže se jim nepodařilo uniknout (navíc by nebylo taktické ujet všem jezdcům Jumba, poté by jejich únik byl odsouzen k zániku) a vytvořila se pětičlenná skupina, do které se zařadil i Taco van der Hoorn.

V posledních kilometrech se Van Hooydonck a Mohorič střídali v útocích a Mohorič s Wellensem museli pokrývat jejich nástupy. Byli zahnáni do defenzivy. Když jsem stáhl náskok Van Hooydoncka, měl jsem úplně zničené nohy. Pak jsem čekal až do posledních 800 metrů. V tom okamžiku se zvedl Benoot a okamžitě soupeřům odskočil. Stíhat ho musel Wellens a Mohorič se rozhodl mu nepomáhat. Mohl jsem si dojet Benoota, ale pak bych s sebou někoho vzal a mohl jsem skončit pod pódiem, vysvětlil své rozhodnutí.

Vítěz monumentu Milán-Sanremo si nemyslí, že by udělal něco špatně, podle něj měl Benoota dojet někdo jiný: Taco van der Hoorn možná až příliš hazardoval. Všichni od něj čekali útok. Měl reagovat na Benoota, ale všichni se dívali na mě, protože jsem nejrychlejší.

Jumbo-Visma je velmi silný tým, ale není nemožné je porazit. Nakonec jen musíte mít i trochu štěstí, dodal. 

Páté místo jsem si opravdu nepředstavoval, říká Wellens 

Mohoričovi se podařilo z dlouhého úniku vytěžit aspoň třetí místo, zato Tim Wellens vyšel naprázdno. V nejtěžších stoupáních byl asi nejlepší na Omloopu i KBK, ale ani v jednom závodě nakonec neuspěl. Měl jsem v hlavě spoustu scénářů, ale páté místo mezi nimi nebylo, řekl v cíli nedělního závodu.

Věděl jsem, že bych neměl nechat nikoho z Jumba odjet, ale také, že mě nenechají jet. Pak by se někdo z Jumba obětoval, aby mě dostal zpátky. Tiesj dobře zaútočil v posledním kilometru. Trochu mě to překvapilo, přiznává Wellens. Nedokázal jsem úplně stáhnout ztrátu, a tak jsem se ohlédl a čekal, co se bude dít. Ale pak jsem skončil pátý. Jumbo svou výhodu využilo dobře.