28. srpna odstartují v 10:00 hod. závody nové celoroční soutěže s názvem Carla kritérijní liga. Své jméno nese soutěž podle společnost Carla s. r. o., která je již od roku 1992 český výrobce čokolády ze Dvora Králové nad Labem. Soutěž se skládá ze šesti kritérií a do celkového pořadí se započítává všech šest závodů. V mládežnických kategoriích se představí přes třicet klubů, které jsou v současnosti líhní mladých talentů silniční cyklistiky.

Pro diváky bude zajímavý souboj v kategoriích juniorů, kde proběhne bitva mezi trojicí aktuálně nejrychlejších cyklistických es. Jako s větrem o závod spolu poměří síly Štěpán Široký z TJ Favorit Brno, Matyášem Koblížkem z TUFO Pardus Prostějov a Danielem Mrázem z MAPEI Merida Kaňkovský z Olomouce. Dalších pět borců ze stájí ČEZ Tábor, Cycling Academy, Dukla Praha a TJ Kovo Praha bude usilovat o získání dalších bodů k posunu v tabulce směrem nahoru.

V kategorii starších žáků se můžeme těšit na oddílový souboj mladých sportovců z klubu MAPEI Merida Kaňkovský. Oddíloví kamarádi Lukáš Raška a Matěj Piták se poperou o prvenství v dané kategorii. Ovšem i v dalších kategoriích bude startovat přes 150 jezdců a jezdkyň, kteří předvedou zajímavé souboje o body do konečného hodnocení. 

Celodenní závody vyvrcholí již 18. ročníkem Memoriálu Jana Veselého. Kritérium začíná v 17:00 hod. a kategorie U23 a ELITE čeká celkem 60 hladkých kol o délce 98,4 km. 

Hvězdou závodu bude několikanásobný mistr české republiky v silniční cyklistice a olympionik z Tokia Michael Kukrle ze stáje Elkov-Kasper Czech Cycling Team z Hradce Králové. Krýt záda mu bude Michaela Schlegel ze stejného klubu, který měl na olympiádě také startovat, ale patřil k těm smolařům české reprezentace, kteří měli pozitivní test na koronavirus.

Pro rodinné příslušníky i návštěvníky závodů bude na place připraveno občerstvení i zábavné atrakce pro děti. Malí účastníci akce se mohou těšit na skákací hrad, 6 herních stanovišť a v čase od 14:00 do 16:00 rovněž na malování na obličej.