“Jelikož se vítězná sestava nemění, snažíme se zachovat závod v osvědčeném formátu a se stejně vysokým pořadatelským standardem jako při posledním ročníku 2016. Pozitivní ohlasy z řad závodníků i našich partnerů naznačují, že se ubíráme správnou cestou,” uvedl ředitel závodu Pavel Jelínek.

V praxi to znamená, že v sobotu je připravena individuální rovinatá časovka na 20 kilometrů. Neděle pak bude patřit nejprve dopoledne dětem, které poměří síly přímo v prostoru startu u jaderné elektrárny. Celý program vyvrcholí v pravé poledne startem hromadného závodu.

Zúčastnit se mohou ryzí amatéři, kteří se sami mohou rozhodnout, zda si troufnou na hlavní stokilometrovou trať, nebo zda raději zvolí kratší 43 km variantu. Pořadatelé očekávají vedle těchto amatérů i účast závodníků se zkušenostmi z Českého poháru a z mezinárodních závodů.

Od jiných závodů podobné úrovně se VC Temelína odlišuje tím, že se zde závodí na uzavřených tratích s úplným vyloučením silničního provozu, což spoluvytváří jedinečnou atmosféru jako na těch největších závodech. “Tak to zůstane i v roce 2019. Sice to pro nás znamená více papírování i zvýšené finanční náklady, ale nakonec vždy převáží cyklistická stránka věci a snaha o bezpečný průběh závodu,” doplňuje Jelínek.

Kromě bezvadného zabezpečení byli závodníci v minulých letech zvyklí na doprovodný program, zajímavé dárky pro každého startujícího i hodnotné věcné a finanční ceny pro ty nejlepší. Také v tomto ohledu vše zůstává při starém.

“Ceníme si toho, že nám i letos byla přidělena organizace akademického mistrovství ČR. Vždyť akademická cyklistika ke Slavii tak nějak patří. Závod bude již tradičně také zařazen do seriálu Jihočeské amatérské ligy,” uzavírá Pavel Jelínek výčet těch nejdůležitějších faktů. Další podrobné informace jsou pak k nalezení na webu pořadatele.

Na stejné adrese naleznete přihlašovací formulář. Díky včasné přihlášce ušetříte na startovném, získáte originální dárek v podobě samolepky na kolo s vlastním jménem a v neposlední řadě se vyvarujete riziku dlouhé fronty v kanceláři závodu těsně před startem.