Kolumbijský deník Ciclismo en Grande uvádí, že Quintana oficiálně potvrdí svůj odchod do důchodu příští středu. Dvaatřicetiletý vrchař po svém letním odchodu z týmu Arkéa Samsic stále hledá smlouvu na rok 2023. Quintana měl na Tour de France pozitivní test na látku tramadol a byl z největšího závodu světa diskvalifikován. Tramadol je silný lék proti bolesti a v době pozitivního testu nepatřil mezi látky zakázané Světovou antidopingovou agenturou. Patřil však kvůli tlumícím účinkům mezi léky zakázané v silničních závodech. Závodníci s tramadolem v krvi mohou být méně obezřetní a proto nebezpeční sobě i soupeřům.

Quintanovi bylo odebráno šesté místo v konečném pořadí Tour de France a ukončena smlouva s francouzským týmem. Kolumbijec se na rozvázání smlouvy dohodl, kvůli užívání tramadolu nedostal žádný další trest, či zákaz činnosti. Jenže se ukázalo, že o Quintanu s pošramocenou pověstí není mezi velkými týmy zájem. Některým celkům v dohodě brání členství v hnutí MPCC, které zakazuje svým členům přijímat závodníky po takových prohřešcích.

Quintana odmítl nabídku kolumbijského týmu Medellín-EPM, kde od letošní sezóny jezdí Miguel Ángel López a podle Ciclismo en Grande radši ukončí kariéru, než aby jezdil pouze na kontinentální úrovni. Bývalý vítěz Giro d'Italia a Vuelta a España by měl příští středu uspořádat tiskovou konferenci, na které potvrdí konec své kariéry.