S cyklistikou však nekončí. V příštím roce bude sportovním ředitelem WorldTour týmu Bahrain Victorious. V Gazprom - RusVelo dostal nabídku na prodloužení smlouvy i v roce 2022, ale pokračovat už nechtěl. V letošním roce bylo zřejmé, že mu chybí motivace a také výsledky. „Po těch dvou letech, kdy jsem tomu dával všechno, ale nedostávalo se mi za to výsledků, na které jsem zvyklý, jsem se rozhodl skončit. Byl to takový malý signál k tomu to pozměnit a přejít do trochu jiné role,“ uvádí ČTK.

Bahrain Victorious v letošním roce patřil k nejlepším stájím světa, především díky výkonům Sonnyho Colbrelliho a Mateje Mohoriče, uspěli také Gino Mäder, Jack Haig a Dylan Teuns. 

V profesionální cyklistice strávil šestnáct let a jezdil v šesti profesionálních týmech Liquigas, Astana, Tinkoff, Orica/Mitchelton, Dimension Data/NTT a Gazprom. V historii české cyklistiky je Roman Kreuziger v mnoha směrech průkopníkem. V roce 2004 se stal prvním českým mistrem světa mezi juniory, jako první se prosadil do první desítky celkového pořadí Tour de France, vyhrál prestižní etapové závody Kolem Švýcarska a Kolem Romandie, získal bílý dres pro nejlepšího mladého závodníka Giro d´Italia a vítězil na jednorázových klasikách Clasica San Sebastian a Amstel Gold Race.

Kreuzigerův přínos české cyklistice byl obrovský, poprvé jsme mohli sledovat domácího cyklistu mezi nejlepšími v celkové pořadí třítýdenních závodů. Během šestnácti sezón mezi profesionály vyhrál 15 závodů. Svůj první už v roce 2007, v prvním roce mezi profesionály, v pouhých 20 letech. O rok později vyhrál horskou časovku Okolo Švýcarska a žlutý dres udržel až do konce a získal tak své největší vítězství v celkovém pořadí etapových závodů a o několik týdnů později dokončil první Tour de France na 12. místě. V pouhých 22 letech. O rok později přidal triumf na Okolo Romandie a na Tour de France se poprvé podíval do první desítky, obsadil osmé místo (po diskvalifikaci třetího Lance Armstronga). 

Okolo Švýcarska 2008

Amstel Gold Race 2013

Tour de France 2013

Osmý na Tour skončil také v roce 2010, o rok později se stal nejlepším mladým závodníkem italského Gira a celkově skončil pátý (po diskvalifikaci prvního Alberta Contadora). V té době byl lídrem silné Astany, ale útok na pódium se mu v následujícím roce nepodařil. Zklamání si však vynahradil vítězstvím v horské etapě do Alpe di Pampeago. V roce 2013, po přestupu do Saxo Bank - Tinkoff, byl v asi nejlepší formě svého života. Oslavil patrně nejprestižnější vítězství kariéry, překvapil triumfem na Amstel Gold Race a ve stejném roce zajel svou nejlepší Tour de France. V pozici superdomestika Alberta Contadora dokázal skončit celkově pátý. A přidal třetí místo v celkovém pořadí Okolo Švýcarska.

Další velký úspěch si schoval na rok 2018, v rakouském Innsbrucku skončil šestý v závodě s hromadným startem na Mistrovství světa. Toto umístění je stále nejlepším českým výsledkem na světových šampionátech profesionálů.   

Roman Kreuziger během šestnácti let na nejvyšší úrovni světové cyklistiky přitáhl k Tour de France a dalším velkým zahraničním závodům českou veřejnost a dokázal, že i čeští cyklisté mohou být úspěšní na třítýdenních závodech a velkých jednorázovkách.