Zajímavostí je, že Wilco Kelderman i Sam Oomen po skončení sezóny tým opouštějí. I to, že Michael Matthews bude chybět na Tour de France a dlážděných klasikách a soustředí se na Giro. 

Tým Sunweb potvrdil své osmičlenné sestavy na Tour de France (od 29. srpna do 20. září) i Giro d'Italia  (od 3. do 25. října), na Vuelta a España (20. října - 8. listopadu) oznámil zatím širší nominaci. 

Søren Kragh Andersen

Na Tour vedle univerzála Benoota, který je schopný vyhrát v jakémkoli těžkém terénu, se na sprinty zaměří Cees Bol podporovaný Nikiasem Arndtem. Na černou práci budou určeni Søren Kragh Andersen a Jasha Sutterlin. Talentovaní mladíci Marc Hirschi a Joris Nieuwenhuis si odbydou debut na Grand Tour. Naopak nejzkušenějším, a tudíž kapitánem je určen Nicholas Roche. 

"Na Tour de France se zaměříme na úspěch ve sprinterských dojezdech a uspět chceme i v obtížnějším terénu útočným pojetím," řekl hlavní trenér Rudi Kemna. 

Tiesj Benoot

Benootovi je 26 let a jeho dosud největšími úspěchy je vítězství na Strade Bianche 2018 a letošní vítězná etapa na Paris-Nice, kde v poslední převýšením náročné etapě silně ohrožoval v té době ve žlutém jedoucího Schachmanna, aby to nakonec nestačilo, takže bral „jen“ druhé místo. 

Kelderman má za sebou už 10 Grand Tour, z toho třikrát se dostal do top ten: 7. na Giru 2014, 4. na Vueltě 2017, kde byl o dva roky později ještě 7. Omen (24) je o pět let mladší než Kelderman. Zatím stihl tři Grand Tour, dokončil pouze Giro v roce 2018, ovšem na celkovém 9. místě. 

Wilco Kelderman

Matthews se vrací na Giro po pětileté pauze, kdy měl na sobě dokonce růžový dres vedoucího závodníka. Giru obětuje nejen Tour, ale i slavné dlážděné klasiky, když se loni umístil 6. při svém debutu na Tour of Flanders. Milan-San Remo, které by se mělo jet 15. srpna, by však absolvovat mohl. 

Skupina na Giro bude zároveň základem týmu nominovaného i na Kolem Polska, Lombardii a Tirreno-Adriatico. 

"Cílem na Giro d'Italia bude celkové pořadí a úspěch v náročnějších sprinterských koncovkách," uvedl Kemna. 

Sam Oomen

Mladí nadějní borci Sunwebu by pak měli dostat svou šanci na Vueltě. Zatím je napsáno 12 jmen. Jsou mezi nimi sprinter Alberto Dainese (22) i vrchaři Robert Power (25) a Michael Storer (23). Chad Haga sice měřeno pohledem vrcholné cyklistiky už není žádný mladík (31), ale zase se může pochlubit loňských prvenstvím v závěrečné etapě Gira, časovce jednotlivců! Jediným cyklistou, který je napsaný na dvě Grand Tour, je Nicholas Roche. 

Robert Power

Aktuálně se jak mužský, tak ženský tým připravují v rakouských Alpách. Poprvé se na závodní scéně objeví tam, kde většina špičkových týmů: 1. srpna na Strade Bianche.