Manažer týmu Bigla - Katusha obdržel dopis od společnosti Bigla, která si přeje ukončit financování. Výrobce oblečení Katusha dokonce odmítl vyplácet jakékoliv finance už za minulý měsíc. Pro tým to znamená jediné, nebude možné nadále udržet profesionální sestavu. 

Švýcarský tým patří mezi deset nejlepších ženských celků už od roku 2015. "Závodnice a týmový personál pracoval tvrdě, aby udržel pozici jednoho z nejlepších týmů v ženské cyklistice. Už letos jsme dosáhly na čtyři vítězství a dvacet umístění v první desítce," píše se v tiskové zprávě Bigla - Katusha. 

"Tým a jeho partneři byly stoprocentně odhodláni pokračovat v úspěších, až se začne opět závodit. Závodnice používají většinu času a energie k tomu, aby se udržely v kondici a závodní formě." Tomu odpovídá i tréninkové nasazení Nikoly Noskové, vrchařské opory týmy a nejlepší české cyklistky. "Vstávám kolem páté a dělám strečink a jógu. Potom jdu na první tréninkovou fázi, poté opět dělám strečink nebo lehké cvičení, například balanční. Trénuji venku, ale vždy jezdím sama, abych chránila sebe i ostatní. Myslím na to, že jestli chci stát na stupních vítězů, až se závody vrátí, musím se udržovat a trénovat. Mám velký cíl, Mistrovství světa ve Švýcarsku."   

Bigla - Katusha stále doufá, že titulární sponzoři budou ochotní jednat a pomohou tým zachránit. "Vidět takto úspěšný a známý celek, s 200 pódií na kontě od roku 2015, v takto složité situaci, je velké zklamání. Nejen pro sestavu, ale také pro partnery, fanoušky a znalce cyklistiky," stojí dále v tiskové zprávě.