V Baskicku se objeví i další špičkové týmy, včetně většiny z kategorie World Tour. Chybět nebude ani aktuální světová šampionka Annemiek Van Vleuten. Zde zahájí sezónu v dresu Paule Ka i naše Nikola Nosková. Nizozemský tým je její oblíbený a pošilhává po angažmá od příštího roku právě v tomto týmu.

Ve španělském Baskicku bude na pořadu nejprve 23. července Emakumeen Nafarroak Klasikoa, o den později Clasica Femenina Navarra a nakonec s jednodenní pauzou Durango-Durango.

První závod je pro vrchařky, jede se přes dvě vrchařské dvojky a dvě jedničky. Druhý je hodně zvlněný a má parametry klasikářské. Ve třetím zase cyklistky nastoupají hodně výškových metrů, neprve na okruhu 5x nepříjemné stoupání a v samém závěru dvakrát přes pořádné stojky, které mají parametry vrchařské trojky a dvojky.

Chantal van de Broek - Blaak při letošním Omloop Het Nieuwsblat, kde skončila 4.

Vedoucí týmu Danny Stam a devět nizozemských cyklistek se v současné době připravuje na společném kempu v nizozemském regionu Limburg: „Ve Valkenburgu máme jen devět cyklistek, jelikož chybí ty ze zahraničí. Je skvělé se navzájem znovu vidět, což nebylo dosud možné kvůli opatřením proti koronaviru," řekl nizozemským novinám Stam. 

V neděli se Stam a členové týmu přesunou po vlastní ose 1300 kilometrů z Nizozemska do Španělska, zatímco šestka vybraných závodnic využije v pondělí leteckou přepravu. 

Stam si nedělá iluze o pokračujícím riziku: „Jsme si vědomi toho, že by se věci mohly také pokazit a že bychom například museli být v karanténě. Nemůžete vyloučit komplikace, ale musíme se snažit být pozitivní,“ uvedl Stam.

Chantal van der Broek - Blaak vítězí na letošním Le Samyn (potřetí ve své kariéře).

„Je to krátký rok pro sponzory, se kterými se letos rozloučíme. Chtěli bychom jim dát nějaké pěkné vítězství," dodal Danny Stam, bývalý profesionální cyklista, jehož kariéra se datuje do let 1999-2011. Ovšem v profi pelotonu co se týče výsledků se nijak viditelně neprosadil.

Příští sezónu se hlavním sponzorem týmu, v jehož službách závodí bývalé mistryně světa v silničních závodech Amalie Dideriksen, Anna van der Breggen a Chantal van den Broek-Blaak a současná evropská šampionka Amy Pieters, stane nizozemská společnost SD Worx, zabývající se řešením mezd, personalistikou a řízením pracovní síly.

Jolien d´Hoore, belgická především sprinterka, a Anna ven der Breggen, z pohledu získaných bodů po dobu jejich dosavadní kariéry dvě nejúspěšnější závodnice týmu, s dresem nového sponzora, který bude tým podporovat od roku 2021