Český pohár Plzeňský kraj proběhne o víkendu 4.-5. května na technicky těžkých tratích v Městě Touškově. Už šestého ročníku se účastní kompletní česká špička, v čele s Ondřejem Cinkem, Janem Zatloukalem, Jitkou Čábelickou a domácí rodačkou Adélou Holubovou. Kromě 
české účasti, očekáváme i velkou zahraniční účast, každoročně přijíždí závodníci z Německa, Polska, Rakouska, Švýcarska, Nizozemí, Francie, Mexika, ale i reprezentace Číny. Trať je pro diváky přístupná zdarma.

Hlavní okruh měří 4100 m, s převýšením 155 m a doznal opět několika vylepšení. Žákovský okruh měří 2500 m, s převýšením 70 m. Elitní kategorie uvidíte na trati skoro 1,5 hodiny. Děti jezdí délky odpovídající svému věku. Závodní program je rozložen do dvou dnů, přičemž již 
v pátek zahájíme oficiálními tréninky.

Sobotní závodní program začíná ráno, odpoledne patří mužům a ženám Elite. Neděle je věnována dětem a může se zúčastnit každý malý biker.
„Naše město žije sportem. Začínáme budovat pumptrack, cyklostezky. Ale především podporujeme cyklistiku a Český pohár v Městě Touškově. Organizátoři připravili skvělou trať a celé město bude držet palce naší Adélce Holubové“ řekla starostka Kateřina Duchková.

A několik perliček závěrem. Už ve středu 1. května si mohou bikeři vyzkoušet trať na Velké ceně Města Touškova, která je jedním ze závodů Poháru Plzeňského kraje. Od tohoto data bude pro závodníky, realizační týmy i diváky připravena vynikající kuchyně, kde si každý najde své, pro závodníky jsou nachystána lehká či sladká jídla, pro doprovod klobásky či maso na grilu. Děti ocení sladké dobroty. Najdete u nás italskou kávu i české pivo. Sobotní večer zpestří kapela Michal Tučný Revival.