Jaroslav Vašíček, promotér a organizátor závodů monitoruje každý týden stav zrušených cyklistických závodů, sleduje závodníky, jejich domácí tréninky a celou dobu věřil, že se sezona rozběhne!
„Důležité je vnímat situaci z pohledu UCI a závodníků z celého světa. I pokud by se pandemii Koronaviru podařilo v naší zemi rychle eliminovat a udržet pod kontrolou, bude záležet na celosvětovém vývoji. Dnes po oznámení data konání Tour de France, která bude 29. 8. – 20. 9. 2020 a po oznámení termínů Pohárů národů věřím, že závod Czech Tour odjedeme v původně plánovaném termínů 5. 8. – 9. 8. 2020.

Závod míru U23, který se má jet v červnu, má mezinárodní charakter a je tedy jasné, že UCI bude o případných opatřeních rozhodovat tak, aby se akce mohlo zúčastnit co největší množství obvyklých účastníků a žádná z národních federací nebyla znevýhodněna (např. tím, že by její závodníci nemohli k závodu vycestovat). S UCI se proto bavíme i o potenciálních „náhradních“ termínech, na které bychom případně mohli pro Závod míru U23 vyjednat. Nově stanovený termín Závodu míru U23 je 3. 9. - 6. 9.  2020.“