Specifická trať z Kamniku na Zatrnik byla až do 90. kilometru spíše rovinatá a na čtyřech rychlostních prémiích si na své přišli sprinteři. Poté ale cyklisté najeli do kopců, přejeli dva bodované vrcholy a do cíle vystoupali do výšky 892 metrů nad mořem. Závěrečný výjezd měřil 5,4 kilometrů s průměrným sklonem 6 %. Celkové převýšení jednorázovky bylo 1830 výškových metrů.

Úvodní rovinatá část byla na větru, takže chvilkami se jelo v terezínech a pole se natahovalo. Žádný tým se na čele pelotonu nesložil, a kolem 70. kilometru jsme dojeli dvojici jezdců, kteří se pokusili o únik. Poté se začalo závodit a osamoceně odjel Daniel Mráz. Vybudoval si náskok minuty a 45 vteřin, ale jakmile jsme začali stoupat, dojeli jsme ho v prvním delším a prudším kopci. Tehdy se vyselektovala skupina 25 lidí, kde jsem byl já a Honza Bárta,“ popisoval Dominik Neuman průběh závodu.

Finále závodu bylo pro vrchaře. „Asi 10 kilometrů před cílem přišel dvoukilometrový kopec, po kterém nás v čelní skupině zůstalo jen 12. O vítězi se rozhodovalo ve stoupání, které bylo nejprve mírnější, prostřední 2 kilometry hodně prudké a dojezd zase mírnější. Věděl jsem, že nejsem žádný extra vrchař, takže jsem se snažil držet a jet si svoje tempo. Celý den jsem se cítil dobře, takže jsem si věřil a až do konce chtěl jet na maximum. V prudké pasáži se skupina rozdělila, já si držel tempo a nahoru dojel ještě se dvěma jezdci, které jsem ve finiši ospurtoval. Sedmé místo je slušné, na to, že nejsem žádný vrchař a dojíždělo se na pětikilometrový kopec. Pro mě je to hodně slušný výsledek, se kterým jsem spokojený. V rámci mých možností to bylo určitě maximum,“ hodnotil výsledek ve slovinském závodě Neuman.

Elkov Kasper nastoupil do GP Gorenjska s mladou sestavou. Neumana s Bártou doplnili 4 jezdci do 23 let. „Jeli jsme sem s tím, že se budeme soustředit na spurt, protože trať tady bývala rovinatá. V týdnu nám ale přišli propozice a ukázalo se, že trať se změnila a organizátoři nám to dojezdem na kopec udělali těžší. Tomu jsme se museli přizpůsobit, i když mladým klukům to moc nesedlo a odpadli v prvním prudkém stoupání. Já se ale cítil dobře a před odletem na etapový závod do Francie jsem si dnes potvrdil, že jsem slušně připravený. Do Francie už se těším, i když nás na Alpes Isére Tour čeká pět těžkých dní. Budu tam chtít zajet pěkný výsledek,“ doplnil Dominik Neuman.