Vedle jmenovaných do Rumunska vyslaly své sestavy z World úrovně také Astana Qazaqstan, Israel-Premier Tech, Lotto-Soudal a Cofidis. Startovaly tu i tři týmy z úrovně Pro: italské Drone Hopper-Androni Giocattoli a Bardiani-CSF-Faizané a americký Novo Nordisk. Dále tu bylo 17 kontinentálních celků z USA, Kanady, Nového Zélandu, Itálie, Nizozemska, Německa, Rakouska, Polska, Rumunska a také dva české týmy, Elkov-Kasper a ATT Investments. Do počtu 27 doplňovaly startovní listinu dva národní celky, rumunský a mexický.

ATT Investments poslal do Rumunska sestavu Karel Camrda, Tomáš Jakoubek, Jan Kašpar, Petr Klabouch, Michal Schuran a Karel Tyrpekl. S ohledem na profil etap byl určeným lídrem vrchař Karel Camrda.

Po krátkém prologu totiž následovala 207 km dlouhá etapa s převýšením 3800 metrů. Hned nato přišla na řadu 179 km dlouhá etapa, která tu obvykle rozhoduje o konečném pořadí. Je totiž zakončená 23 km dlouhým stoupáním k jezeru Bâlea. Poslední den obsahoval dvě půletapy.  Nejprve 12,5 km dlouhou časovka do vrchu a poté 99 km měřící etapu s celkovým převýšením 1350 metrů.

V etapách i celkovém pořadí se prosadili především cyklisté ze stájí vyšších divizí. Prolog vyhrál Tim Van Dijk z Jumbo-Visma, první etapu Filippo Fiorelli z Bardiani, druhou etapu i následující časovku Giovanni Aleotti z Bora-hansgrohe a poslední etapu Stefano Gandin z italského kontinentálního týmu Corratec.

V konečném pořadí obhájil loňské prvenství Giovanni Aleotti před Harmem Vanhouckem (Lotto-Soudal) a týmovým kolegou Cianem Uijtdebroeksem.

Aleotti ovládl i bodovací soutěž, nejlepší vrchařem i sprinterem se stal Lukas Meiler z rakouského týmu Vorarlberg, nejlepším mladým jezdcem Cian Uijtdebroeks a týmem Israel-Premier Tech.

ATT Investments se výrazně zviditelnil v druhé etapě, kdy se do úniku sedmičlenné skupiny zapojil i Petr Klabouch. Sedmička se postupně zredukovala na čtyři závodníky a ani mezi nimi Petr nechyběl. Únik, který vznikl nedlouho po startu a byl dojet až před závěrečným stoupáním, využil český cyklista k tomu, že vyhrál dvě sprinterské prémie a dostal se na průběžné 3. místo v této soutěži. V poslední etapě závodu ho na konečné 4. místo odsunul vítěz této etapy Stefano Gandin.

Hlavní pozornost byla zaměřena na Karla Camrdu, jemuž měl závod s ohledem na mimořádně kopcovitý profil nejvíc vyhovovat.

V prologu, kterému kralovali především sprinteři a siloví jezdci, nějaké vteřiny ztratil, ale s ohledem na další předpokládaný vývoj závodu nešlo o nic zásadního. V první etapě získal čas vítěze etapy. Takže do nejtěžší etapy šel s minimálním odstupem 17 vteřin na průběžného lídra závodu. V ní se dostal na 4. místo v soutěži cyklistů ve věku do 23 let, do níž se tu zapojilo 34 závodníků z celkového počtu 162 cyklistů. V časovce ho pak na konečné 5. místo odsunul Martin Marcellusi (Bardiani).

Karel se tak stal nejlepším mladým jezdcem z kontinentální úrovně, jelikož tuto soutěž vyhrál Cian Uijtdebroeks před Andreou Piccolem a Santiagem Umbou (oba Drone Hopper).

"Naším cílem v úvodní etapě bylo neztratit před rozhodující etapou žádný čas, což se podařilo. V ní se ve výborném světle předvedl Petr Klabouch v úniku a na prémiích. Karel Camrda, čerstvě 21letý, zajel dlouhý cílový výjezd velmi slušně a průběžné čtvrté místo v kategorii bylo určitě velmi dobré. V následující časovce jsme výsledek, který Karel dosáhl, očekávali. V takové konkurenci, která tu startuje, je to reálný obraz výkonnosti,“ řekl Petr Kaltofen, sportovní ředitel ATT Investments, a po skončení celého etapového závodu dodal: "Výsledky a výkony týmu hodnotíme kladně a to především s ohledem na konkurenci, jež se tu sešla a která byla výrazně kvalitnější než na závodech, které jsem letos dosud absolvovali. Jako tým jsme se výsledkově posunuli i oproti loňskému ročníku. Mysleli jsme si na nějaký dílčí dobrý výsledek v některé z etap, což se nepodařilo, ale i tak odjíždíme spokojeni."