Profesionál Karel Vacek z amerického týmu Hagens Berman Axeon se na start postaví spolu s Petrem Kelemenem (UCI centrum) v reprezentačních dresech. Mezi přihlášenými se objevilo i jméno Adama Ťoupalíka, o kterém jsme dlouho nevěděli, zda ještě pokračuje s cyklistikou. Nakonec získal angažmá v německém kontinentálním celku Sauerland NRW p/b SKS GERMANY.

Na náročném okruhu by se vrchař Vacek a lehký klasikář Ťoupalík mohli prosadit, ale záležet bude na větru a týmové taktice. Nejsilnější domácí tým Elkov Author nastoupí pouze ve třech závodnících. Na startu budou sprinter Alois Kaňkovský, Dominik Neuman a třiadvacítkář Matěj Štibingr. 

Topforex - Lapierre nasadí mnohem početnější sestavu. Pojede deset cyklistů, včetně Jiřího Petruše, který byl velmi silný a aktivní na Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš. Na startu budou i ostatní velké týmy Favorit Brno, CK Příbram - Fany Gastro, AC Sparta Praha, Dukla Praha, Tufo Pardus Prostějov a také zahraniční celky. 

Přijedou také slovenští cyklisté, především z týmu Dukla Banská Bystrica, Rakušané a Poláci z celku Hurom BDC.   

V kategorii žen uvidíme také profesionálku Markétu Hájkovou z italského celku Servetto - Piumate - Beltrami TSA, Pavlu Havlíkovou a její týmové kolegyně z KC Kooperativa a silný tým Dukly Praha, včetně Terezy Korvasové, mistryně republiky v časovce a Jarmily Machačové, mistryně republiky v silničním závodě.

Předběžnou startovní listinu závodu mužů najdete ZDE.

Ze závodu mužů připravil RoadCycling.cz ve spolupráci s cestovní kanceláří NaCesty.cz Live fotoreportáž - začínáme v neděli od 14:00.

Foto Sirotti