Dnes (ve středu 16. 9.)  je rychlostní prémie na 45. kilometru a lídrům na zelený dres by nesměla odjet žádná skupina. Dá se předpokládat, že Deceuninck - Quick Step se o to bude snažit a BORA - hansgrohe naopak bude střežit čelo pelotonu a snahy uprchlíků do pětačtyřicátého kilometru likvidovat. Nebo se do úniku dostane sám Peter Sagan, ale i to by si belgický celek měl pohlídat. Mezi pětadvacátým a jednatřicátým kilometrem je stoupání, kde by se mohl tým BORA - hansgrohe zbavit sprinterů i s Bennettem. Na cílové body pochopitelně nikdo z nich nedosáhne.

Teoreticky, by po dnešku mohla být bilance hlavních protagonistů: Sagan +20, Bennett 0, náskok Bennetta celkově + 25 bodů.


Podobný scénář by mohla přinést i zítřejší etapa, tam je prémie už na 14. kilometru, ale od startu se stoupá, dokonce s jedním nepříjemným vrcholem. Cílové body budu opět mimo dosah Sagana i Bennetta. Nabízí se podobné dělení bodů.

Po čtvrteční etapě: Sagan + 20, Bennett 0, náskok Bennetta celkově + 5 bodů.


Páteční etapa má rychlostní prémii až na 112. kilometru a pro Boru by bylo těžké udržet peloton pohromadě. Za normálních okolností by byl Sagan schopný si v podobné etapě naskočit do úniku a získat body v průběhu etapy i v cíli, ale to nedovolí tým Deceuninck - Quick-Step. Problém je také v tom, že Sagan není v dobré formě a v kopcích se mu ani zdaleka nedaří jako v minulosti. A většinou na sprintery nestačí ani rychlostně.  

Po pátku je možný tento bodový zsik a rozdíl: Sagan 0, Bennett 0, náskok Bennetta celkově + 5 bodů.


V sobotu je časovka a body o zelený trikot se nerozdělují.


Vše rozhodne závěrečná etapa. Na prémii i v cíli leží dostatek bodů na zvrácení vývoje i na potvrzení stávajícího stavu. Ale pozor ještě na Mattea Trentina, který zatím ztrácí na Sagana jen 12 bodů.

Vše nasvědčuje tomu, že i poslední etapa bude velkým bojem, nejen v prestižním cílovém spurtu, ale i na rychlostní prémii.


Taková je teorie, realita může být a nejspíš bude, úplně jiná. Sagan je stále výborným závodníkem, ale už není tak výjimečný. Určitě ne letos. Dříve by neměl probém bodovací soutěž vyhrát. Pravděpodobnost, že se na Bennetta dotáhne není moc velká, ale irskému sprinterovi nestojí v cestě jen Sagan, ale také hory a časový limit. Především 18. etapa bude náročná.