Mallorka je místem půjčoven všech dopravních prostředků: aut, motorek a kol. Prostě je to ostrov a nejčastějším dopravním prostředkem k návštěvě ostrova je letadlo. Takže na místě jste bez možnosti vlastní individuální dopravy. Když přiletíte do Palmy, tak už při výstupu z odbavovací haly vás ohromí nabídka renomovaných automobilových půjčoven.

Trochu jiná situace bývala u nás cyklistů, většinou jsme na Mallorku brávali své miláčky. I když vystresovaní, zda jsme si ho dobře do letadla zabalili, jak nám s ním na letištích zacházejí, zda cestu přežije bez úhony. Ale vlastní kolo bývalo pro mnoho cyklistů řešením nejlepším, protože by museli na místě brát za vděk kolem nižší kvality.

Osobně můžu konstatovat, že bych dnes volil úplně jinak. Do kufru oblečení, přilbu, tretry a pedály, možná sedlo. A potom bych si na místě snadno půjčil kolo lepší, než to co mi zůstalo doma.

To je obrovský rozdíl proti deseti letům zpět.

Tenkrát jsem měl doma své kolo na DuraAce a na ostrově bylo k mání tak na Shimanu 105. Proto jsem tenkrát podstoupil raději rozebrání a balení, transfer kola na letiště, odbavení kola, transfer na hotel, smontování kola v hotelu a na konci soustředění v obráceném sledu zpět.   


Teď je zde v článku sice tenká čára, ale za těch deset let je to čára tlustá a Mallorka je rájem půjčoven s krásnými koly, jejichž půjčení může být samotným zážitkem, bonusem ke strávené dovolené, zážitkovou turistikou.

A to co jsem viděl v Mallorca Cycling Center, mi vzalo dech. V kategorii kol pro nás aktivní hobíky, kola na elektronickém DuraAce, kola na kotoučových brzdách - a to bude pro mnohého příležitost k vyzkoušení. Přeci jen tu polemiku mít doma kolo na klasických ráfkových brzdách, nebo na kotoučích, si můžete rozhodnout na zážitcích z jarní Mallorky a půjčením kola s kotouči zde.

Mallorca Cycling Center je zaměřena na švýcarská kola BMC a je jich v půjčově nepřeberné množství a to především v té nejvyšší kvalitě. Prostě půjčovna musí držet velkou škálu velikostí a tak skladové zásoby rostou. Nejvyšším modelem v nabídce půjčovny je BMC TEAMMACHINE SLR01, kolo na DuraAce Di2 s kotouči a měřičem výkonu. Dalším modelem je shodné kolo BMC TEAMMACHINE SLR01 ONE, ale na klasických brzdách. Třetím kolem od BMC je také model s elektronickým řazení, tentokrát Ultegra Di2 BMC ROADMACHINE 02 ONE s kotouči.

Všechna kola si nejlépe prohlédnete na webu mallorcacyclingcenter.com, v češtině s ceníkem v korunách.


Ovšem od letošního jara je tu úplná novinka, samotný vrchol nabídky tvoří italské Colnago. Ikona světových cyklistických značek.

Půjčovna nabízí dva modely, model COLNAGO V3Rs DISC + POWERMETER a model COLNAGO V2-R DISC. Oba modely na kotoučích, V3Rs na DuraAce Di2 a V2-R na mechanické Ultegře.


Zázemí půjčovny u hotelu JAVA je společné se zázemím alltraining.cz/kempy/mallorca a tak můžete využívat všech služeb, jako jsou masáže, zátěžový test, nastavení posedu... V tom je tato půjčovna na Mallorce také exkluzivní. A pro našince ještě jedna velká výhoda, o všem budete na místě jednat česky, to je taky příjemné.