Závod startoval v areálu skokanských můstků Machov a cyklisté bojovali o každou vteřinu na trase křižující CHKO Broumovsko na česko-polské hranici, kde o pořádné stoupání rozhodně nebyla nouze. Sudety nabídly, jak už je zvykem, tři rozdílné trasy. Mistrovská trasa A, kde se utkali nejlepší z nejlepších o cenné kovy, měřila 68 kilometrů. 

Novopečený mistr republiky Lubomír Petruš proťal cílovou pásku po 3 hodinách a 8 minutách. Vytvořil si náskok v cíli necelé 4 minuty před druhým Markem Rauchfussem z České spořitelny Accolade. Třetí do cíle dorazil Filip Adel ze Superior Team se ztrátou na mistra republiky 10 minut a 10 vteřin. Na čtvrtém místě se umístil Jaromír Skála a páté obsadil Marek Bartůněk, oba jezdící za tým Česká spořitelna - Accolade.

První žena závodu, Karla Štěpánová, si dojela pro mistrovský dres v čase 4 hodiny a necelé 4 minuty. Minutu za Karlou protnula cílovou pásku bývalá mistryně Milena Kalašová z týmu K3 Performance. Bednu mistrovského závodu doplnila Barbora Průdková z týmu Challenge one.

Seriál Prima CUP a s ním i Český pohár v maratonu pokračuje 20. května partnerským závodem Silesia bike Marathon, který se řadí k prestižním bikovým klasikám.