1. Julian Alaphilippe - veze se letos na vítězné vlně a musíme přiznat, že vyhrál ten nejlepší, byl nejaktivnější na Poggiu, měl největší přehled v cílovém spurtu, byl na nejlepším místě s dostatkem sil na vítězný spurt. Zdá se, že to bude jeho jaro, ještě má před sebou spoustu závodů, kde může oslnit a které mu vyhovují. 

2. Oliver Naesen - boj o vítězství na této klasice u něho byl možná překvapením, ale pozor před šňůrou domácích klasik v Belgii. Zdá se, že bude hodně silný a druhé místo v Itálii je pro něho povzbuzením. Zlepšil se v kopcích, ale dlážděné klasiky jsou velmi odlišné. Projeví se jeho výkonnostní vzestup i tam?

3. Michał Kwiatkowski - už jednou vyhrál, byl jednoznačným lídrem týmu SKY, ale tentokrát to stačilo "jen" na bednu. Uvidíme, jestli tohle klasikářské jaro bude lepší, než to loňské, které mu nevyšlo. Hlavním cílem je Lutych - Bastogne - Lutych. 

4. Peter Sagan - po Alaphilippovi druhý nejsilnější muž závěrečných kilometrů. Bohužel bez vítězství a bez pódia. Závěr Peter neodhadl správně, udělal pár maličkých chyb a soupeři byli silní. Ale projev na Poggiu ukazuje, že se dostává do formy potřebné pro další klasiky a bude to mít letos dlouhé až do ardenských závodů.

5. Matej Mohorič - slovinský talent překvapil svoji účastí ve finále a aktivitou v posledních stovkách metrů. Možná měli být více zkoordinováni s Vincenzem Nibalim, byli jediní dva zástupci jednoho týmu vepředu, měli něco zkusit společně. Mohoričovi chyběl klid a přehled, domníval se, že ve skupině s ním je Sonny Colbrelli. Ovšem chce okusit i kostkované klasiky, tak uvidíme, jak si povede. Silný rozhodně je.

6. Wout van Aert - jeho přechod z cyklokrosu na silnici je hvězdný a určitě bude pokračovat v dobrých výsledcích doma. Program má nabitý až do Amstelu a belgičtí fanoušci na něj upínají svou pozornost. Na Poggiu byl mezi nejlepšími. Po sezoně v cyklokrosu je to úžasný výkon. 

7. Alejandro Valverde - nejstarší muž pelotonu přivezl duhový trikot do cíle v první skupině. Tenhle dojezd mu ovšem nesedí. V pondělí už startuje v Katalánsku a potom rozjede belgické klasiky, tentokrát i závody Dwars door Vlaanderen a Ronde van Vlaanderen a nepojede jen na výlet, chce jet o vítězství.

8. Vincenzo Nibali - loňský vítěz nescházel vepředu, ale na spurt ve skupině není dost rychlý. Možná mohl zkusit pozdní nástup, ale při jedné příležitosti k útoku ho nešťastně zavřel týmový kolega Matej Mohorič. Letos už pojede jen Lutych, na který se připraví etapovým závodem doma při Tour of the Alps. Podstatné je až Giro. 

9. Simon Clarke - asi nejvíc překvapil svou účastí v první skupině Sanrema. Není typickým klasikářem, ale dařilo se mu už na Strade Bianche a výkonnost má skvělou. Jsme zvědaví, jak si povede v Ardenách. 

10. Matteo Trentin - možná papírově nejrychlejší ve spurtu první skupiny, ale v závěru už mimo hru. Zkusil zaútočit dva kilometry před cílem, ale soupeři byli pozorní a nenechali ho ujet. Bude pokračovat v kostkovaných klasikách až do Roubaix.

Takhle se na pásce radovali kolegové vítěze letošního Sanrema

loading...

Foto RCS sport/ LaPresse - D'Alberto / Ferrari / Alpozzi