Na start se postavilo 230 závodníků. Trasa byla suchá, prášivá a velmi svižná. Pro dětské a žákovské kategorie byly uzavřené nejtěžší technické úseky v zájmu zachování bezpečnosti a plynulosti závodu. Tím se mladí závodníci mohli více zaměřit na svůj fyzický výkon a porovnat si síly se soupeři. A že se jim od kol prášilo, dávali maximum a prali se o přední pozice. Byla to perfektní závodní atmosféra.

Jako organizátoři se letos potýkáme s nelehkou situací s umístěním zázemí závodu, které muselo být posunuto do třešňového sadu, neboť místní zemědělci musejí pravidelně sázet předepsané plodiny v určitém časovém horizontu, a tak to vyšlo na rok 2021. Nicméně jsme si s tím poradili, což jsme otestovali právě při Poháru Plzeňského kraje.

Vložili jsme značné úsilí do rozšíření technických pasáží na trase a velký závodní okruh v délce 4000 metrů nově nabízí svezení na dvou wallridových stěnách, které se premiérově představily právě při PPK HK. Okamžitě získaly přízeň závodníků: Prostě to tam lítá!

Juniorka Aneta Novotná, loni třetí na MS po závodě řekla: "Trať v Touškově se mi vážně líbí, je přírodní, technická. Sedí mi to tu. Přijela jsem si otestovat po roce trať v rychlosti. Jsem šťastná, jak to dopadlo a těším se na příští týden." A my připojujeme gratulaci k vítězství.

Zatěžkávací zkouška je úspěšně za námi a my se těšíme na příští víkend, na závěrečný díl Českého poháru MTB XCO.

Brzy na viděnou a zde je krátký sestřih s pozváním na příští závodní víkend do Touškova: