Prvních šest závodníků celkového pořadí letošního Závodu míru má podepsanou profesionální smlovu v týmech WorldTour na minimálně tři roky, to ukazuje na kvalitu startovního pole.

Andreas Leknessund svedl v letošním ročníku dramatickou bitvu se Stefanem Bissegerem a bylo to ještě zajímavější, než sólová jízda Tadeje Pogačara o rok dříve. Leknessund bude v příštím roce jezdit za Uno-X, ale na další tři roky má smlouvu v Sunwebu. Bisseger se v roce 2020 soustředí na Olympijské hry na dráze a poté přestoupí do EF Education First. Třetí Clément Champoussin se od dubna připojí k AG2R La Mondiale a čtvrtý Ilan Van Wilder už po prvním roce mezi muži odchází do WorldTou sestavy Sunweb. Pátý Belgičan Mauri Vansevenant získal smlouvu v Deceuninck - Quick-Step, kde začne od července. Závod míru je tak opět mimořádně prestižním podnikem, kde jezdí o vítězství ty největší talenty světové cyklistiky.

Projděte si znovu posleední etapu, bylo to opět strhující a souboj dvou silných jezdců až do závěru etapy, který ozdobil letošní Závod míru. Závodilo se naplno od začátku etapy, průměr po první hodině byl víc než 50 kilometrů. A závodilo se až do posledního kilometru. To, co rozehrál norský národní celek, zde zastoupen kontinentálním týmem Uno-X, bylo strhující, odvážné a vítězné. Stojí za to si prohlédnout znovu rozhodující etapu:

galleryLive