Druhé místo se ztrátou 22 vteřin vybojovala Aurela Nerlo (Pacific Nestle Fitness Cycling Team), třetí skončila Yelizaveta Oshurkova (National Team Russia).

Úvodní etapu ovládla ve spurtu osmnáctičlenné skupiny italská závodnice Marta Tagliaferro, týmová kolegyně pozdější vítězky. Nejlepší českou závodnicí byla na 32. místě Nikola Bajgerová (Mix Dukla Praha), která na vítězku ztratila 7 vteřin. Ve druhé etapě si pro sólové vítězství dojela Brodie Chapman (Team TIBCO-SVB), když přijela 34 vteřin před pelotonem. Nejrychlejší Češkou byla opět Bajgerová, která dojela v pelotonu na 27. místě.

Třetí den byly na programu etapy dvě. Dopoledne to byla individuální časovka, která v podstatě určila také konečné pořadí. Její vítězkou se stala Vita Heine, druhá za ní byla Aurela Nerlo a třetí Yelyzaveta Oshurkova. Nejrychlejší čas z českých závodnic zajela úřadující mistryně republiky v časovce Tereza Korvasová (Mix Dukla Praha), která na vítězku ztratila minutu a čtyřicet devět sekund. Odpoledne byly na programu Rumburské okruhy, které se čtrnácti vteřinovým náskokem na peloton ovládla Margarita Syradoeva (Sestrorest-Patrogrades). Do první dvacítky se tentokrát probojovala šestnáctým místem Bajgerová. 

Celkové pořadí zůstalo neměnné také v závěrečné etapě, kde se od pelotonu odpoutalo osm závodnic, které však neměly šanci na celkové vítězství. Nejrychlejší z nich byla Katarzyna Wilkos (Mat. Atom Deweloper). Se ztrátou necelých dvou minut za touto skupinou projela cílem devátá Nikola Bajgerová, která se vydala z pelotonu stíhat skupinku v úniku a posunula se tímto výkonem na celkové dvanácté místo, v klasifikaci závodnic do 23 let obsadila skvělou čtvrtou příčku. 

„Na závod jsem se těšila, s trenérem Friedem jsme vychytali formu, která byla na MČR a Tour de Feminin optimální. Od první etapy jsem se cítila dobře a každým dnem se to ještě zlepšovalo. Bohužel jsem nevyužila dobré pozice ve finiši první etapy, kde jsem měla kolizi se soupeřkou a přišla o několik drátů v předním kole. Další etapy probíhaly hodně podobně, všechny byly zakončené hromadným dojezdem skupiny, kde mi moc pomohl celý tým. Věřila jsem si také na časovku, ale tam jsem se zase potkala s autobusem na trati. Vyvrcholilo to poslední a profilově nejtěžší etapou, kde jsme po odjetí osmičlenné skupiny s kolegyněmi z týmu zůstaly v hlavním zredukovaném poli. Po informaci od trenéra jsme se snažily s Terkou Korvasovou a Jarmilou Machačovou skupinu roztrhat. Nakonec se povedl můj únik a posledních deset kilometrů jsem jela osamoceně. Deváté místo mě nakonec posunulo také v celkové klasifikaci. Závod celkově hodnotím velmi pozitivně,“ řekla ke svému výkonu Nikola Bajgerová, druhá žena nedávného mistrovství republiky. 

Výsledky