Program mistrovství ČR pro žákovské a kadetské kategorie hostila obec Židovice a město Lovosice na Litoměřicku. Program zahájily v pátek časovky jednotlivců a prostějovským přinesly hned 3 cenné kovy. 

Mezi mladšími žáky se blýskl Saša Kaniščev, jehož výkonnost má stále vzrůstající trajektorii a jen 14 sekund ho dělilo od stupně nejvyššího. Stříbrná medaile je však určitě skvělým úspěchem tohoto mladého talentovaného závodníka. V kadetských kategoriích se zase dařilo Elišce Grulichové, která brala 2. místo a Vojtěchu Koblížkovi, který mezi stejně starými chlapci bral bronz. V kadetkách předvedla dobrý výkon také Patricie Müllerová, která si dojela pro 7. místo.

Po sobotním dnu volna, se v neděli všechny kategorie postupně postavili na silničního závodu s hromadným startem. Také zde byli dresy TUFO PARDUS Prostějov vidět. Ve starších žácích si skvěle počínal Filip Novák který ve spurtu své kategorie podlehl pouze Tomáši Hájkovi z Brilon Racing Team a zaslouženě bral stříbrnou medaili. V kadetech sklidil zaslouženou odměnu za aktivní výkon Stanislav Pátík, který pro sebe vydřel bronz. Eliška Grulichová podala také skvělý výkon, ale medaili z časovky už se jí zopakovat nepodařilo. Šesté místo je však velmi dobrým výsledkem a potvrzením skvělé výkonnosti.

Z letošní sezóny mám opravdu velkou radost. Je to pro nás jedna z nejvydařenějších, možná historicky úplně ta nejúspěšnější sezóna. A to nás ještě čekají mistráky ve vytrvalostních dráhových disciplínách, kde věřím, že ještě nějaké úspěchy přidáme.  V těchto výsledcích se nám vrací tvrdá práce trenérů, závodníků a všech v klubu, kteří se starají o zázemí a zabezpečení potřebných podmínek.“ Hodnotí dosavadní představení mládežnického týmu předseda Petr Šrámek.