Stojí za to sledovat domácí scénu, tento seriál dokazuje, že těch silných a zajímavých okamžiků byla i v roce 2018 na naší scéně spousta. A jeden z nejsilnějších rozhodně přišel ve druhé etapě Czech Cycling Tour z Olomouce do Frýdku-Místku.

Celý peloton podcenil Riccardo Zoidla, který už na patnáctém kilometru šel do úniku se svým kolegou Danielem Lehnerem a německým cyklistou Sebastianem Baldaufem. Předpokládal se klasický scénář, kdy si zrychlující peloton unavenou trojici v posledních kilometrech vychutná.

Nevychutnal, Zoidl byl sice na trati v úniku, ale dlouho šetřil síly. A když kolegové z úniku odpadávali a peloton zrychlil, zrychlil i Riccardo. Během pár kilometrů mezi Rožnovem a Frenštátem prudce zvýšil svůj náskok ze dvou minut na pět a peloton jej už nedokázal dojet a na pásce stáhl odstup na 2:01 a to rozhodlo o etapě i o celkovém vítězi Czech Cycling Tour 2018.

Byl to Zoidlův už druhý podobný výkon a vítězství v České republice, v roce 2012 vyhrál jarní klasiku Brno - Velká Bíteš - Brno po sólovém úniku.

Riccardo Zoidl už má tříletou zkušenost s WorldTour, závodil za Trek a nyní se po dvou letech vrací upět do nejvyšší ligy v dresu celku CCC.

Foto Jan Brychta


Libor Matějka

Dělám tuhle práci už víc než deset let, spojil jsem redakční úkoly se servisem fotografa. Tedy jezdím za cyklistikou, vozím na motorce fotografy, nyní především Josefa Vaishara a při té příležitosti sleduji cyklistiku pěkně zblízka.

A několik silných okamžiků jsem zažil i letos a dokonce doma. V miniseriálu se ohlédnu za naší domácí scénou.

První díl se věnoval závěru letošní Bíteše.

Druhý etapovému závodu Gracia.

Třetí pokračování se věnovalo juniorskému Závodu míru

A čtvrtým Závod míru U23

Dalším z článků byl první díl Evropského šampionátu a následně druhé ohlédnutí za ME ve Zlíně

Foto Jan Brychta